Sommer kommer

I min barndoms sommer lekte jeg langs bassengkanten, under mandeltrær og på ruglete steinheller. Til frokost plukket vi appelsiner i hagen og presset til frisk jus sammen med lys loff med det søteste sjokoladepålegget vi kunne finne på supermercadoen - for det var jo tross alt ferie! Jeg husker jeg lurte på hvorfor vi ikke bare kunne ha ferie hele tiden, for det var jo den beste tiden på hele året! 

Photo by the talented Lucy Browning - capturing the essence of my childhood summer memories from the Costa Blanca area. Check out http://www.lucybrowning.com/ for more summer vibes or @ohsiesta on Instagram for more beautiful photos. 

Som liten på tur blir opplevelsene store, bekymringene få og minnene blir dype. I en liten, tradisjonell spansk villa, som mine besteforeldre bygget på midten av 70-tallet, fylte jeg tegneblokker til randen med nye farger mens sommerkassettene fra norske bensinstasjoner stod på repeat i den kjølige glassverandaen. 

Der drømte jeg at en større del av livet kunne være nettopp dette - skyggene fra mandeltrærne, det kalde morgenbadet, vepsestikk og sure appelsiner. Fordi det var annerledes. Vi var borte fra hverdagen, og det var uendelig spennende å være på tur.

Losanges rug on a traditional spanish finca - by Bouroullec for Nani Marquina. 

Når jeg snart reiser på ferie med min egen datter, vil fokuset være på å være tilstede i øyeblikket, for henne og for meg selv. For alt for ofte flyr tiden av gårde og jeg tenker mer på alt jeg burde gjøre enn det jeg har fått gjort. Etter halvannet år som gründer med Noes i stadig nye etableringsfaser, har jobben tatt mye tid fra familie og venner, men samtidig har jeg fått gjøre det jeg vil mest og kan best. Nå skal tastaturet få hvile noen uker og kropp og sinn skal lades opp på en stillehavsøy, fullstendig tilstede der jeg er, sammen med familien. 

Med årene har jeg lært at ferie føles så godt fordi den kommer som et kjærkomment avbrekk i hverdagen og at den etter all sannsynlighet ikke ville være det samme uten de mange produktive ukene i mellom. 

Another scene from the Spanish coastline - If I were to guess, taken from the beach of Xabía looking over at the easternmost point of the Spanish mainland. Photo by Lucy Browning - taken from Instagram @ohsiesta. Well worth to follow! 

1. September åpner Noes dørene til et helt nyoppusset showrom med ny utstilling, mange fine møbler, tepper og belysning fra den spanske designscenen, og samtidig, en helt ny hverdag med rutiner og flere folk i Birch Reichenwaldgate på Sandaker. Da er du hjertelig velkommen til å komme innom. Men først; ferie! 

God sommer!

// Noes will be on holiday from the 15th of July, returning on the 8th of August. Feel free to contact any of the brands directly if you have any questions. You will find a link to their own websites on each of the brand pages. Noes reopens the showroom with a party and launches of new brands and new products, all happening from the 1.-4. of September. But first; holidays! 

Have a nice summer!