Past & Future - Oslo Design Fair 2017

How does the past shape the future, and how does that impact design and interiors? This years theme of Oslo Design Fair has been a retro philosophical take on the deeper meaning of how we live and what objects we surround us with. 

All photos by Inger Marie Grini for Oslo Design Fair. 

All photos by Inger Marie Grini for Oslo Design Fair

Representing Nanimarquina in the year of their 30th anniversary the new collection presented at the fair showed a mix between traditional techniques combined with fresh design - and the result; products meant to last through generations, rather than buying cheaper products and replacing them shortly due to either relevance of the design or poor quality. 

The beautiful exhibition called "Tendencies - Past/Future" curated by Norwegian stylists Kirsten Visdal and Per Olav Sølvberg also featured the simplistic rug "Mano 1993" (Hand) by graphic designer Chillida for Nanimarquina and the iconic harlequin patterned "Losanges" by the Bouroullec brothers for Nanimarquina in the scene titled "New Luxury". 

Chillida at Oslo Design Fair Nanimarquina

We choose more wisely the objects we surround us with and a carefully selected collection of unique art, high end furniture with a mix of functional and personal items are making their way in to our homes, slowly, because we are seeking more long lasting designs that shows our true identities through our homes - for our families, the environment and the future. 

The Noes stand with a selection of Spanish design represented - Treku modular furniture, ceramic mugs by Matimañana, terracotta Sponge Up lamps by Pott and rugs from Nanimarquina. 

The Noes stand with a selection of Spanish design represented - Treku modular furniture, ceramic mugs by Matimañana, terracotta Sponge Up lamps by Pott and rugs from Nanimarquina. 

Enebolig på Nøtterøy - prosjekt av Nyfelt og Strand

Interiørarkitektene Anne-Linn Nyfelt og Merete Strand, står bak de spesialtilpassede løsningene og de fine sonene i dette renoverte 80-talls-huset på 200m2 på Nøtterøy. All den fine kunsten hadde godt med plass, men huset skulle strammes opp og tilpasses de som bor der, for det var i dette nabolaget de ville være.

Les mer om hvordan de løste utfordringene til familien og se flere bilder på nyfeltogstrand.no. Med seg på laget til den fine bildeserien har de fotograf Anne Bråtveit og stylist Maria Hove Vestre fra Made by Veda. Noes er stolt over å få være representert med så mange fine produkter fra bla. Nanimarquina, Teixidors og Omelette-ed. 

Alle foto: Anne Bråtveit og gjengitt på nyfeltogstrand.no

Project: Restaurante Oslo in Valencia, Spain

Vegetarian restaurant in Valencia, Spain, beautifully designed with a variety of furniture from Puntmobles.com 

 Situated inside a 1850 building, the project looks for maximum respect and integration. A warm atmosphere leads every space, seeking little special places designed through the project. 

http://www.archilovers.com/projects/130620/oslo-restaurant.html

Utstillingssalg 13.-17. mars

Årets nyheter kommer snart til Norge! 

Vi rydder derfor lageret for å gjøre plass til årets nyheter og selger derfor store deler av utstillingen med fine rabatter. Her blir det alt fra puter og krukker til møbler som skal byttes ut. Meld deg på arrangementet på Facebook og hold deg oppdatert på hva som kommer. 13.-17.mars er det åpent fra 12-18 og som vanlig er det de som kommer først som har mest å velge i. Her er en liten smakebit på det som kommer. 

Ta kontakt dersom du er interessert i å komme innom før salget starter. Showrommet er åpent på avtale og vi er fleksible! Ta kontakt!

 

Åpent showrom

Det er Januar og det er messetid. Midt i mellom Paris og Stockholm går Oslo Design Fair av stabelen på Lillestrøm, og i den forbindelse holder vi åpent showrom til de som måtte ha lyst til å titte innom. Enten du er tilreisende forhandler eller nabo, i eller utenfor møbelbransjen, så er du hjertelig velkommen innom! Få med deg de siste nyhetene fra blant andre Teixidors, Nanimarquina, Treku og Punt. Vi har kaffe og vi tar kort! 

Åpent Showrom

Torsdag - fredag 12-17 og lørdag 11-15

Birch Reichenwaldsgate 25 på Sandaker

(T-bane til Storo eller trikk 12 og 13 til Grefsenveien.)

Tenn et lys på "Black Friday"

La tilsynelatende gode tilbud gå og støtt en lokal forhandler som gir noe tilbake til de som trenger det. 

I Os utenfor Bergen driver Katrine butikken Nordisk Rom, og i år tar de avstand fra Black Friday ved å gi en andel av omsetning på til Kirkens Bymisjon. "Vi tenker spesielt på at det er mange som kanskje gruer seg til jul, og at vi kan gi noe tilbake til noen som trenger det, " sier Katrine. "Vi driver jo butikk, men vi vil heller at folk skal kjøpe seg ordentlige ting som de ønsker seg, og ikke bare fordi det er billig. Å heller velge kvalitet foran kvantitet." 

Dette har inspirert Sylvi Skagen på Nr.9 i Sandefjord til å gjøre det samme og oppfordrer folk til å handle med hjertet og ikke bare med lommeboken. Nr.9 er blant annet forhandler av Teixidors, som drives som et sosialt kooperativ i Spania som lager håndvevde tekstiler av høy kvalitet. Med omsorg for de som vever, for de som leverer råvarene og for de som formidler historiene til produktene er det ikke bæredyktig å selge enkelte produkter med stor rabatt. 

Fra Nr.9 i Sandefjord, en perle av en butikk med et utvalg produkter som er nøye satt sammen med slagordet "chosen by heart". 

Fra Nr.9 i Sandefjord, en perle av en butikk med et utvalg produkter som er nøye satt sammen med slagordet "chosen by heart". 

Fra lokalavisen i Sør-Trøndelag fredag 

Fra lokalavisen i Sør-Trøndelag fredag 

Korn Interiør i Buvika, utenfor Trondheim, har vi nettopp hatt fokus på bevisst handel og verdien av å vite hvor varene kommer fra og at vi støtter bedrifter som har fokus på miljø og bærekraft og at vi heller kjøper færre, men bedre ting som varer. 

Så en oppfordring i det vi går inn i en uke med mange "gode tilbud"; spar heller til det du ønsker deg og legg pengene i kvalitet som varer.  

Bevisst handel - kundekveld på Korn Interiør

"Den nye luksusen er å vite hvor tingene våre kommer fra." 

Bevisst handel og varig design er noe av det som står på agendaen når vi besøker vår forhandler Korn Interiør i Buvika denne uken. Sammen med Dare To Designstudio vil vi sette fokus på hvor varene vi kjøper kommer fra og hvordan vi som forbrukere kan være bevisste de valgene vi tar i butikken. Fra Spania setter vi fokus på det sosiale prosjektet Teixidors, med sine håndvevde tekstiler og Pott som med ny teknikk har blåst liv i tradisjonell terrakottaproduksjon i den lille landsbyen sin. 

Kvalitet viser seg ofte i pris, men som med alle investeringer er det ofte varighet som gjør noe til "et godt kjøp". Nyttige tanker nå som vi snart skal finne frem til årets julegaver. Velg noe som varmer, på flere måter. 

Det er fortsatt noen ledige plasser, så meld deg på til tove@korninterior.no eller på skjemaet under, hvis du vil bli med!

PS. Fra spanske Pott har vi fått gleden av å trekke en heldig vinner som får med seg en Sponge Up-lampe, og det blir servering av fingermat og god drikke. 

Tirsdag 15.nov 19.00 hos Korn Interiør i Buvika. Håper vi ses! 

Noes Showroom, studio & office

Made in Spain, for new Nordic spaces. 

Noes represent a selection of Spanish design brands ranging from handwoven textiles made from the softest cashmere to highly functional modular furniture and beautiful terracotta pots and lamps. 

The quality and beauty often speaks for itself, but much like art, the best design often needs a good space to shine.

The new Noes Showroom in Oslo opened the 1st of September and will also double as an office and studio for other creatives in the industry of interior design. Make sure to sign up below for news and invitations to creative meet ups, pop ups and events. 

Photo by Birgit Fauske / Pudder Agency