Et sosialt prosjekt med de vakreste håndvevde tekstiler. Med omsorg for natur og mennesker.

Fra den spanske tekstilindustriens høyborg, Terrassa, ble Teixidors grunnlagt i 1983, som et kooperativ og sosialt prosjekt med hensikt å gi økonomisk selvstendighet og sosial integrasjon for mennesker med funksjonshemninger. Alt som omsettes går tilbake til bedriften, hvor misjonen er å veve de vakreste, varmende pledd og tekstiler.

 

den Unike tråden

Teixidors har med sitt tydelige varemerke blitt tildelt internasjonal oppmerksomhet for sine vakre håndvevde produkter. Varemerket, den ene tråden som har en annen farge enn resten, har fått en poetisk sammenligning til det sosiale prosjektet der enkelte av oss ikke er helt som de andre. Teixidors minner oss på at vi alle er unike mennesker, uavhengig av funksjonsnivå, og det er nettopp annerledesheten som gjør det så vakkert!


Økologisk 

"Med omsorg for natur og mennesker" er både et sosialt ansvar og et produksjonsmål. Teixidors har utviklet en rekke serier som er 100% økologiske, fra gårdene hvor ulla kommer fra og til alle farger og vaskemidler som blir brukt i fremstilling av tråden de vever med. 

Serien APT er laget av 100% økologisk Merinoull og finnes med kontrastfarger i svart, rød, gul og blå. 140x180 cm.

Ekte HÅNdverk

På den lille fabrikken vever de noen og tredve ansatte på manuelle trevever og all innmating og oppsett skjer fortsatt for hånd. Teknikken synes på produktet, og når du tar og føler på et pledd fra Teixidors vil du merke at dette er mennesker - og ikke maskiner, som har skapt. Med presisjon som gir kvalitet og med kjærlighet til faget! 

 
Teixidors Hydra pledd

Fra krybbe til krybbe

Materialene man bruker til å veve er avgjørende for kvaliteten på sluttproduktet. Gjennom langvarige samarbeid med nøye utvalgte leverandører kan de være trygge på at produktene kun er laget av den fineste ulla til lykkelige sauer. Nøye behandlet og levert fra bønder som motiveres av andre faktorer en profitt. Se den rørende filmen om den Provencalske sauebonden som forteller om hvorfor han velger å jobbe nettopp med Teixidors.


kolleksjon

Duse pasteller med bare nyanser som skiller den unike tråden som er Teixidors varemerke, til saftige farger med tydelige kontraster. Kolleksjonen er stor og produktene er varierte, så avhengig av profil på butikken kan vi som regel finne noe som passer. Fra nesten gjennomsiktige sjal i tynn kashmir til sommerpledd i en blanding av merino og bambus. For kontraktmarkedet vever de også metervarer og på bestilling kan de gjøre nesten hva som helst. Det fine med manuelle vever er jo at man bevarer fleksibiliteten til å endre både farger og format på produktet!

 

Vil du vite mer?

Vil du vite mer om det sosiale kooperativet Teixidors, eller hvor du kan se nærmere på noen av de fine tekstilene?

Ta kontakt her!

Se mer på teixidors.com