Hot design to cold climates

Da den økonomiske krisen rammet byggeindustrien i Spania i 2008, forsvant hele 70% av alle aktørene i møbelbransjen. Kun de beste ble stående. 

Tomrommet etter andre, har gitt grobunn for en ny bølge av designere, unge entreprenører og håndverkere som etablerer seg i et miljø der reglene er løst definerte og viljen er sterk. 

Spania har lange håndverkstradisjoner, og der tradisjonelt design tidligere rådet, ser de nye generasjonene verdien av å kombinere moderne design med tradisjonelle materialer og metoder. 

Integritet er et nøkkelord når moderne terracotta, håndvevde tekstiler og gjennomførte kolleksjoner fra 8 ulike merker av gjennomført høy kvalitet vises frem under fanen “hot design to cold climates”. 

Les hele katalogen her. 

 

Som 18-åring tok jeg første fly sydover og endte opp med å jobbe noen år i en liten spansk bedrift med det selvforklarende navnet “Interior’s”. Inne var luften kjølig og ren og jeg lærte å kjenne språket, maten og metodene. Det skulle siden noen år til, med markedsstudier og erfaring fra norsk møbelbransje, før jeg satt sammen brikkene til det som har blitt til Noes. 

Maria Hole, managing director. 

Kontakt meg på maria (@) noesdesign.com 

Som stolt designambassadør for spanske merkevarer til det norske markedet får jeg gjøre det jeg både kan og liker best. 

Når gründertilværelsen sakte men sikkert går over i stadig mer etablerte rammer, er det viktig å minnes sin misjon; å bidra til økt designutveksling mellom Norge og Spania - derav navnet no (Norge) og es (España). Det vil jeg gjøre med å kommunisere verdien av godt håndverk, og ved å vise at spansk design ikke trenger å være fremmedelement i våre norske hjem. 

Jeg vokste opp i et levende furuhus, nært opptil skogen, langs vestlandets ville kyst. Der lærte jeg at takhøyde ikke er noe man har, men noe man gjør. Til det uendelig vakre nordiske lyset vil jeg tilføre noe varmt og varig. Noe nytt og noe godt.

Hot design to cold climates. 

//

Hot design to cold climates

Noes offers a wide range of marketing services to design editors and manufacturers in a global furniture industry. The mission is to communicate the extended value of good design and to bring Spanish modern design to Nordic homes. Good design is good business.

Noes represents a selection of Spanish design brands, all with high standards towards quality, design and social and environmental sustainability. Bringing hot design to cold climates. 

Let's connect!